Om

Frøkær vingård er startet på hobbyplan i 2003 hvor vi plantede de første 15 stokke af, hvad vi troede, var sorten Rondo men.som viste sig at være en ukendt grøn drue som ikke kunne modne på friland i Danmark. Disse 15 stokke er selvfølgelig væk nu og andre mere relevante er indkøbt. I 2004 plantede vi 50 stk Rondo, 15 stk Mertzling, 15 stk Salas Perle og 15 stk Bianca som allerede i 2006 gav den første smule vin. Da vi var blevet overbevist om at vi kunne dyrke vin på vores jord som er en let sandmuldet jord, fortsatte tilplantningen af de 1,7 hektar så vi idag er oppe på ca 2000 stokke.

I 2015 plantede vi 1000 stk Leon Millot, 350 stk Solaris . Tilplantningen fortsætter i de kommende år så vi ender omkring 6000 stokke.

I 2014 tog vi springet og lod os registrere som professionel vinavler og vi er nu godkendt til salg af vin i Danmark.

Vi har løbende sat lokaler i stand og indrettet et vineri med ståltanke og udstyr til afstilkning og presning af druerne.

Vi tilstræber at producere vin af højeste kvalitet som kan gøre sig gældende på vinskuer i Danmark og i udlandet.

Da vores jord leverer vand til kongeåen og derfor er en del af det store område hvor kongeåen har sit udspring, har vi valgt at opkalde vores vine efter fugle der lever langs kongeåen og hele vejen til kongeåens udløb i vadehavet.

 

MVH

Kæthy & Jens Graff